online
online buddy

Totale Balans

3 Modules 15 Lessen

Over deze training

Start hier met de online buddy training, om in totale BALANS te komen met jezelf.

Inhoudsopgave

Online Buddy

Wie ben IK!

IK   ‘Wie ben IK?’


Vaak stellen we ons de vraag ‘Wie ben IK?’, wie ben ik nu werkelijk, of ben ik nu de persoon die ik wil zijn. Het jasje wat ik nu aanheb zit niet zo heerlijk meer, maar welke nieuwe jas past mij wel.

In deze training gaan we jouw ‘IK’ centraal zetten. Die ‘IK’ is gevormd door alles wat je meegemaakt hebt, gedaan en ondernomen hebt vanuit eigen regie maar ook vanuit het feit ‘dat hoort’ of ‘dat moet’ maar.

 

Graag neem ik je mee terug in de tijd want door je tijdslijn van kind tot volwassen te belichten en door te nemen ga je patronen herkennen. Patronen die je hebben gevormd in de basis en hoe je meer uit jouw basiskwaliteiten kunt gaan halen. Waarom is dit belangrijk omdat jij hele mooie kwaliteiten bezit en die jouw uniek maken. Iedere kwaliteit staat voor een kwaliteit die jij voor je gezin, je werkgever en niet te vergeten voor jezelf kan inzetten om sterker, en efficiënter er te zijn en staan in het HIER en NU.

 

Neem het werkblad wat toegevoegd is bij deze module erbij. Je hebt de keuze om hem op schrift te doen of middels de audio. Welke keuze je maakt heeft geen invloed op de oefening, maar getuigd van je eerste stap door te kiezen wat bij jou past.

Partonen doorbreken

Patronen we kennen ze allemaal. We doen ze uit gewoontes, als hou vast, uit noodzaak of omdat we het moeten. Patronen hebben dus verschillende doeleinden en zo ook hun functie. Sommige patronen zijn vanuit kwaliteit die moet en andere vanuit het perspectief hoort. Iets wat moet daar kun je van zeggen, dat moet dus is het zoals het is. Toch kun je kijken of het jou dient of belemmerd. Hoofdzakelijk zijn het patronen die je zijn aangeleerd vanuit huis, of omdat je denkt dat het moet omdat dat verwacht wordt.

Een klein voorbeeldje: Vele van ons die geboren en getogen zijn in Nederland zijn opgegroeid met een broodmaaltijd als ontbijt. We staan op douchen of eten eerst onze boterhammen, smeren er eventueel nog voor de lunch en klaar zijn we weer voor de dag. Iedere dag weer hetzelfde riedeltje, en waarom? Gewoon omdat dat ons aangeleerd is en het hoort toch zo.

Een ander voorbeeld wat zeker nu anno 2020 heel belangrijk is. Handen wassen, normaal gesproken toch een standaard iets naar het toiletbezoek. NU ivm het woekerende virus wordt er meer dan alleen dat gevraagd en vele malen meer de handeling uit te voeren. Niet gewoon handen wassen nee 10 seconden lang je handen met zeep insmeren ook tussen de vingers. Dit vraagt een grote aanpassing en energie om constant te herhalen. Het standaard is niet meer voldoende en MOET nu worden aangepast, voor de gezondheid.

Sommige patronen moeten dus doorbroken worden vanuit het gezondheidsprincipe en andere zijn een vrije keus. Juist daar kun je winst behalen, om te kijken of juist een simpele verandering meer energie gaat leveren dan dat het kost. Je gaat de proef aan met jezelf, wat voelt fijn, wat is eigenlijk meer mijn ding, het is dus belangrijk om te gaan luisteren naar je lichaam. Je lichaam vertelt je meer dan we vaak denken, maar vaak geven we door de druk hier geen gehoor aan met soms grote gevolgen. Het leven onder enorme stress, je eigen voorbij lopen, jezelf wegcijferen waardoor geluk op de achtergrond komt of zelf een burn-out bij totale

Bewegen op elk niveau

Bewegen kan op ieder niveau, met elk hun eigen doel, op ieder moment van de dag.

Tips & Tops

we maken de balans op nu we bijna 8 weken met de online buddy aan de slag zijn.

Pen
>